2018. gada apņemšanās. Kā man iet?

Sāku šo rakstīt, jo man likās, skat gads jau pusē, jāpaskaita nedaudz statistikas par to kā man veicas ar savu apņemšanos. Tad negaidīti izrādījās, ka līdz pusei vēl vesels mēnesis atlicis. Nekas, es neesmu pieticīgs, tādēļ jau tagad sākšu atskaitīties par pirmajiem sešiem mēnešiem.

Jāsaka kopumā, ar plāna realizāciju neiet tik viegli un vienkārši kā sākotnēji tika cerēts. 12 lietas, no kurām pa vienai jāizdara katru mēnesi, šķiet vienkāršāk sākumā, nekā izrādās vēlāk. Praktiski visos punktos es šobrīd atpalieku no plāna, īpaši punktā par peldēšanos Baltijas jūrā. Protams es pašā saknē apzinos, ka plāni ir tāpēc, lai tos pārplānotu, jo nevar jau visu spēt. Bet gribētos, lai gala aprēķinos, plāns tiktu izpildīts par vismaz 50 procentiem. Labāk protams par visiem 100, bet jau tagad apskatot realizācijas gaitu, skaidrs, ka 100% izpildījums diemžēl netiks sasniegts.

Nedaudz par iespaidiem.

Uzreiz jāsaka, ka muzeju kultūra Latvijā krietni atšķiras no pasaules. Kā nesen kāds rakstīja twitterī: «Mums ļoti patīk fantazēt!» Muzeju gadījumā tas izpaužās kā «mums ļoti patīk lasīt». Teju katrs sevi cienošs muzejs Latvijā ir uzrāvis teksta blāķi pie sienas, kur apmeklētājs ar neviltotu aizrautību metīsies lasīt visus vēstures sīkākos aprakstus. Tā īsi uz minūtēm 15. Dārgie muzeju darbinieki, ja es gribēšu lasīt par vēsturi, es nopirkšu vēstures grāmatu. Pārdrukāt viņas lielā izmērā muzeja izstāžu zālēs uz sienas nav nepieciešams.

Šķiet vistuvāk plāna realizācijai es esmu pietuvojies slēpņošanas un desertu jomās. Kas pagaidām pusgada un gada griezumā izskatās cerīgi un realizējami. Tieši slēpņošanā ir sajūta, ka man ir atvērusies otrā elpa. Pietiek vairākus gadus neko nemeklēt, kā slēpņu meklēšana atkal sāk sagādāt zināmu prieku un baudu. Pat tad, ja mūsdienu pasaulē nez kādēļ iecienītākais formāts ir PET pudeļu sagatave. Bet kā teica senie latvieši, labāk sausa PET pudeļu sagatave nekā slapja saldējuma kastīte.

Maijs ar savu pārsteidzoši silto gaisa temperatūru, vieš zināmas cerības uz peldsezonas atklāšanu Baltijas jūrā jau jūnijā. Tā protams būtu necerētā veiksme mana plāna kontekstā.

Kopumā šobrīd savu plāna realizāciju 10 ballu sistēmā vērtēju uz 7. Ir salīdzinoši labi, bet ir arī vairākas vājās puses, kuras prasa lielāku plānošanu un rūpīgāku realizāciju nekā sākotnēji šķita. Jo kā saka – plāns pats sevi neizpildīs.

 

2018. gada apņemšanās realizācija līdz 31.05.2018

Npk.ApņemšanāsStatussPaveikts
1.Izlasīt 12 grāmatasProcesā1
2.Noskatīties 12 dokumentālās filmasProcesā4
3.Pagatavot 12 desertus, kurus es agrāk neesmu gatavojisProcesā4
4.Ar katru no 3. punktā minētajiem desertiem, pacienāt kādu drauguProcesā4
5.Apmeklēt 12 mākslinieku koncertus, kuru daiļradei es iepriekš nebiju pievērsiesProcesā4
6.Apmeklēt 12 dažādus muzejusProcesā5
7.Uzņemt 120 fotoattēlus, kuros redzami kaķi, kuri atrodas Āgenskalna teritorijā un publicēt šos attēlus Facebook.com/agenskalnakakiProcesā22
8.Uzaicināt uz savu dzimšanas dienu vismaz 12 draugusNeizpildīts10
9.Uzrakstīt blogā vismaz 12 jaunus ierakstus un tos publicētJauns0
10.Atrast vismaz 120 slēpņusProcesā38
11.Nopeldēties Baltijas jūrā vismaz 12 reizes dažādās dienāsJauns0
12.Apmeklēt 12 dažādas apdzīvotas vietas Latvijā, uzņemt tajās dažāda rakstura fotoattēlus un publicēt tos regioni.lvJauns0

One Response to “2018. gada apņemšanās. Kā man iet?”

  1. 90maway says:

    Tev izdosies vismaz 70% realizēt. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.