Gabaliņš Indijas pašā Jūrmalas sirdī

Šis ieraksts gan jāsaka lielā mērā ietilpst kategorijā – bijis neesmu, bet viedoklis man ir. Indijā bijis neesmu, bet šīs vietas piedāvātā ēdienkarte un viesmīles kompetence man lielā mērā radīja sajūtu, ka šis noteikti ir labākais, ko cilvēkam, kurš nav bijis Indijā, bet viedoklis ir, var piedāvāt Jūrmala.

Vienmēr ejot pa Jomas ielu vasarā, bieži nodomāju, ka gribētu iegriesties šajā vietā. Jo Indijas ēdieni mani uzrunā. Precīzāk mani uzrunā doma par Indijas ēdienu ēšanu. Vēl precīzāk, man vienkārši garšo karijas un tas man asociējas ar Indiju.

Restorāns Sue’s Asia  sevi pozicionē kā Āzijas virtuves piegādātāju un paralēli Indiešu virtuvei tajā ir atrodama arī ķīniešu un taizemiešu virtuve. Ja jūs meklējat kartupeļus ar gaļu indiešu gaumē, šis noteikti nebūs jums. Toties, šis būs jums, ja viss, kas aosicējas ar āziju ir suši un tas jums sen jau ir apnicis.

Atverot ēdienkarti, cerēt, ka es ieraudzīšu uzrakstu – ēdiens ar kariju – 1 gab – bija naivi. Sadaļā Indijas virtuve teju katrs otrais ēdiens ir ar kaut kāda veida kariju un pašķirstot lapas aptuveni minūtes 10, es sapratu, ka estenekonesaprotu  un man ir vajadzīga ekspertu palīdzība.

Par laimi, apkalpojošais personāls ir ne tikai pieklājīgs un laipns, bet arī kompetents. Un mūsu nelielajā diskusijā ar virsrakstu – Pastātiet man lūdzu, kā tie indieši ēd – es guvu ļoti pilnvērtīgu iesācēja informācijas komplektu, kas man palīdzēja daudz sekmīgāk tikt pie vakariņām ar devīzi – man garšo karijs.

Tiešām nezinu vai tā ir katru vakaru, vai tikai reizumis, bet restorāna pavārs ir indietis, kas radīja sajūtu, ka tas ko es ēdu ir autentisks. Vismaz man tā gribētos domāt un iespējams, kāds tiešām saprot, ko viņš dara.

Kā rakstīts restorāna mājaslapā, tas darbojas jau 7 gadus, un tiešām es to atceros Jomas ielā jau ļoti sen un vienmēr tur kāds ir iekšā. Turklāt, ja restorāns darbojas vairāk nekā vienu sezonu un spēj pastāvēt arī ziemas sezonā kūrortpilsētā, tam vajadzētu būt labam. Un tas tiešām bija. Protams, daudzie gadi ir radījuši sajūtu, ka telpas varētu nedaudz atsvaidzināt, bet kopumā, es saņēmu to, pēc kā es biju atnācis. Labu, garšīgu un kvalitatīvu ēdienu par saprotamu cenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.