Sony A6600 un A6400 atšķirības. Kuru kameru izvēlēties?

Publicitātes foto

Šā gada sākumā Sony izziņoja savu jauno bezspoguļa kameru A6400, kura kopā ar daudziem citiem labumiem iekļāva sevī arī tādus uzlabojumus kā atvāžams ekrāns, kuru iespējams apgriezt, lai redzētu sevi filmējot vai uzņemot attēlus. 4K izšķirtspējas video ieraksts un cerība, ka kamera nepārkarsīs. Tomēr jau pavisam drīz, 2019. gada septembra beigās Sony izziņoja vēl kādu jaunumu – A6600, kuras tehniskā specifikācija būtiski neatšķiras no A6400. Tādēļ nolēmu ielūkoties dziļāk un pameklēt, kur tas «suns ir aprakts».

Atverot tehnisko specifikāciju, uzreiz jāatzīst, ka abiem šiem kameru modeļiem ir vairāk kopīga nekā atšķirīga. tās abas spēj filmēt 4K izmanto vienādu procesoru, megapikseļu skaits ir vienāds un pat iespēja savienot ar ārēju mikrofonu ir identiska. Tomēr ir arī dažas, būtiskas atšķirības.

A6600 modelī ir iekļauta piecu asu attēla stabilizēšanas sistēma (in-body). Tas nozīmē, ka asāki attēli un mazāk drebelīgi video tiks uzņemti arī ar tādām lēcām, kurām nav iebūvēta attēla stabilizācijas sistēma. Tā it kā tika iekļauta A6500 modelī, bet nesasniedza A6400 modeli.

Tāpat atšķirībā no A6400, A6600 kameras korpusā ir pievienota audio izejas pieslēgvieta, kas nozīmē, ka ierakstot video būs iespēja kontrolēt audio kvalitāti to klausoties. A6400 šāda savienojuma nav, lai gan tam ir mikrofona ieeja. Turklāt A6400 audio monitorings nav iespējams arī izmantojot USB savienojumu, kā tas ir, piemēram, Fuji X-T30 gadījumā.

Trešā būtiskākā atšķirība, kas noteikti iepriecinās visus filmēt gribētājus ir reālā laika autofokuss ar acs detektēšanu video filmēšanas laikā.

Starp citiem jaunumiem, Sony uzsver ilgāku baterijas darbības laiku un uzlabotus korpusa materiālus, kas nodrošina, ka kamera esot putekļu un mitrum droša. Kas gan nenozīmē, ka ar to var filmēt zem ūdens. Tik vien kā iedrošinājums, nebaidīties no attēlu uzņemšanas lietus apstākļos.

Lai atbildētu uz jautājumu, kuru kameru izvēlēties, jāatbild uz jautājumu – kādiem mērķiem tā tiks lietota? Ja tevi interesē tikai attēlu uzņemšana un video tiek lietots reti vai nekad, nav jēgas pārmaksāt par krietni padārgo A6600, jo foto iespējas ir līdzvērtīgas abos modeļos. Savukārt, ja plāno uzņemt ļoti daudz video, A6600 varētu būt labāka izvēle, jo tajā ne tikai vairs nav ieraksta laika ierobežojuma, bet ir atrisinātas arī kameras pārkaršanas problēmas, kuras bija slavenas vecākos šīs līnijas modeļos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.