Vafeles

Uzmini manu mīklu. Tas ir kraukšķīgs, salds un to var pildīt ar visu, kas ienāk prātā. Kas tas ir? Pareizā atbilde – vafeles.

Lai pagatavotu vafeles, daudz iespringt nebūs nepieciešams, tā vietā būs vajadzīga vafeļu panna, bez tās šoreiz nekas nesanāks. Mīklas pagatavošanas process ir vienā sarežģītības līmenī ar pankūku mīklas pagatavošanu.

Mums būs nepieciešams:

  • 5 olas,
  • 300g miltu,
  • 30g (~1 ē.k.) kartupeļu cietes,
  • 200g sviesta,
  • 200g cukura.

Iesākumā olas sakuļ ar cukuru, līdz cukurs ir praktiski izkusis. Pēc tam pielej izkausētu sviestu, maisot pievieno miltus un kartupeļu cieti. Pagatavojot mīklu, ir svarīgi būt labai saimniecei un sekot līdzi tās konsistencei un salduma pakāpei. Ja gribas saldāku, pievienojiet vairāk cukura. Ja acīm redzams, ka mīkla sanākusi par šķidru, pieberam drusku vairāk miltu. Ja miltu gadījies par daudz, var pašķaidīt visu ballīti ar nelielu daudzumu piena.

Pēc tam, kad vafeles izcepušās, tās, izņemot no vafeļu pannas, jāsarullē sev vēlamajā formā. Ja vēlamies trubiņu, rullējam paralēli malai. Ja vēlamies konusu, rullējam diagonāli.

Izgatavoto produkciju pildām ar visu, kas ienāk prātā. Sākot ar gotiņu, un beidzot ar kausētu šokolādi, saldējumu, karameli un augļiem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *