2013-02-14T15:14:30
Tags: virtuve
Es nezinu kā ir citiem, bet man regulāri vakaros pienāk «gribas kaut ko garšīgu» sajūta. Tā kā šī sajūta ir gandrīz permanenta, tad saldumus drošības pēc mājās neturu, bet turu izejvielas no kurām, ļoti lielas vēlmes gadījumā var radīt kaut ko garšīgu.
Lai pagatavotu kārtainās mīklas pīrādziņus ar šķiņķa un siera pildījumu, tev būs nepieciešamas šādas lietas:
Procesā noderēs arī:
Kārtaino mīklu parasti var atrast dažādos maizes veikalos un beķerejās vai arī ierastā pārtikas veikala saldētavā. Es neesmu izlepis un ar paranoju nesirgstu, tādēļ Sliņķa receptēm iesaku izmantot saldēto kārtaino mīklu, kas jau ir izrullēta un sagriezta plāksnītēs. Vienā iepakojumā ir 6 šādas plāksnītes no kurām jums sanāks 12 pīrādziņi. Tieši tik, cik nepieciešams, lai nepārēstos līdz bezsamaņai.
Iesākumā izņemam kārtainās mīklas plāksnītes un noliekam, lai atkūst. Uzreiz vēlams izlikt pa vienai, lai nesaķep kopā (parasti atkūst aptuveni 10 min laikā istabas temperatūrā). Sagriežam gaļu un sieru kubiciņos, trīstūrīšos, taisnstūrīšos kaut vai auseklīšos, saberam bļodā un sajaucam.
Mīklas plāksnītes sagriežam uz pusēm, lai sanāktu kvadrāts. Iesākumā iespējams jūsu izveidotā kvadrāta malas var nebūt tik vienādas kā pamatskolas ģeometrijas grāmatā, bet par to lieki nesatraucieties. Pildījumu saprāta devās liekam kvadrāta viducī. Pēc tam mūsu kvadrātu pārlokam pa diagonāli un malas aizspiežam ar dakšiņu. Pusgatavo produkciju krāmējam uz paplātes, kurā ieklāts cepamais papīrs vai uzbērti milti vai iesmērēta ar sviestpapīru (uh, cik siltīgi pateicu). Nebīsties, ka tava pusgatavā produkcija šajā punktā izskatās pabriesmīgi. Cepeškrāsns paveiks nepieciešamo maģiju, lai viss twitteris tevi apskaustu.
Visbeidzot apziežam visu plānā kārtā ar olu un liekam cepeškrāsnī cepties. Šeit būtu jālieto daudzu recepšu rakstītāju iemīļotā frāze – cep kamēr gatavs. Tomēr man tevi jābrīdina lasītāj, ka šie pīrādziņi izcepušies būs mīksti nevis cieti. Cepas aptuveni 10-15min (atkarībā no krāsns īpašībām) un kļūst zeltaini brūni.
Kā jau minēju pēc izcepšanas pīrādziņi sākumā būs mīksti, kas ir parasta kārtainās mīklas īpašība, tomēr, jo vairāk tie atdzisīs jo mīkla kļūs cietāka un kraukšķīgāka.
Labu apetīti!