Sāļie groziņi

2013-11-13T12:04:31

Tags: sāļie groziņi

Tad, kad mājās paliek garlaicīgi, ārā līst lietus un gribas kaut ko siltu un smaržīgu, ir īstais brīdis, lai piekurbulētu cepeškrāsni un izceptu kaut ko jaunu un garšīgu. Dāmas un kungi – sāļie groziņi.

Protams visi no jums ir ēduši to slinko ballīšu variantu, kur veikalā iepirktajos smilšu mīklas grozos iepļeckā veikalā pirktus salātus. Parasti tas ballītēs aiziet grabēdams, bet par to citreiz.

Lai izgatavotu attēlā redzamo produkciju nepieciešams mazliet mīļuma, pacietības un siltuma. Vispirms sākam ar parastas rauga mīklas izgatavošanu. Daram to kā parasti – silts piens, sviests, sāls, raugs, milti, mīcam, atstājam stundiņu paraudzēties spilvenos.

Pēc tam ņemam rokās mīklas rulli, ja tāda nav var izlīdzēties ar kādu stikla pudeli. Taisam ne pārāk lielus aplīšus, var arī kvadrātiņus, bet ar apļveidīgiem man sanāca labāk. Iegūto mīklu ieklājam mafinu cepšanas pannā.

Saturā pa lielam var pildīt visu, ko sirds kāro, bet mans scenārijs bija sekojošs: apakšā tomāti, tiem pa virsu gaļa uz tās čilli pipari, pēc tam rīvēts siers. Kad groziņš uzpildīts, no mīklas izrullējam strēmelītes, kuras pārliekam pāri pa diagonāli un piestiprinam pie malām. Funkcionāli tas palīdzēs groziņam neizjukt, lai gan šķiet, ka ar rauga mīklu var bez tā iztikt, ja ir kāda nepatika pret šādām mākslas formām.

Tad apsmērējam ar olu un «cepam kamēr gatavs». Realitātē atkarībā no izvēlētās temperatūras tas būs 20-30 minūtes.

IMAG0696