Šī ir pavisam vienkārša Tiramisu recepte, kas saklausīta mutvārdos no citiem cilvēkiem. Šajā receptē nebūs nekādas māžošanās ar biezpienu vai selgas cepumiem. Viss būs kā pie cilvēkiem, un rezultāts tam atbilstošs. Pagaidām neviens par rezultātu nav žēlojies (iespējams, kautrējas). Man pašam garšo. Ļoti.Sekmīgam procesam Jums vajadzēs:
- 4 olas dzeltenumus,
- 250g Mascarpone siera,
- +/- 3 ēdamkarotes pūdercukura,
- mazo iepakojumu dāmu pirkstiņu,
- kakao pulveri (+/- 2 ēdamkarotes),
- ļoti stipru melnu kafiju vai melno balzamu (var kombināciju no abiem).
Man kā īstai saimniecei daudzas lietas notiek uz aci. Tas galvenokārt tādēļ, ka šī recepte pieļauj izvirtības un novirzes no normas katra izgatavotāja gaumes robežās. Tālāk, sekojot slavenajai Sapņu beķerejas 5 soļu programmai, Jūs nonāksiet pie iecerētā rezultāta.
- Izgatavojiet nenormāli stipru kafiju, kuru neviens normālos apstākļos negribētu dzert.
- Ņemiet olas un atdaliet no tām olas baltumu. Dzeltenumus salieciet bļodā, kurā esat ieplānojis izgatavot pamatmasu. Baltumus nolieciet citur vai izmetiet. Pievienojiet dzeltenumiem 3 ēdamkarotes pūdercukura (es parasti lieku lielas, var likt mērenas, ja negribas saldu). Ņemiet rokās mikseri un putojiet, kamēr viss zaudē izteiksmīgo dzeltenumu un paliek tāds veci dzeltens vai ļoti blāvi dzeltens.
- Piejauciet tikko izgatavotajai masai mascarpone sieru, maigi samaisiet un beigās drusku paputojiet ar mikseri (simboliski), lai nav kunkuļu un masa kļūtu vienmērīga. Pie viena var pagaršot, vai garšo labi. Ja garšo slikti, tad #vissirslikti. Atkārtojiet pirmos trīs soļus, līdz garšo labi.
- Kafijā (ar jumtiņu vai bez) apmērcējiet dāmu pirkstiņus un kārtojiet tos izvēlētajā traukā. Kad pirmais slānis ir uzklāts, izlejiet daļu masas tam virsū. Pēc tam uz tā krāmējiet otro slāni. Atlikušo masas daļu izlejiet virsū otrajam slānim. Iespējams, ar karoti vajadzēs pielabot un izlīdzināt, lai visur ir vienmērīgs daudzums.
- Kad viss ir ieguvis cerētās aprises, ar sietiņa palīdzību izsijājiet kakao pulveri vienmērīgi pāri visai masai, līdz tā paliek seksīgi brūna. Ar kakao daudzumu var variēt pēc individuāliem ieskatiem. Es parasti neaizraujos, jo man patīk, ka kakao sasūcas ar mitrumu un nebirst kā ziedputekšņi pavasarī.
Apsveicu, Jūsu Tiramisu ir gatavs! Atstājiet to ledusskapī nostāvēties. Es parasti ļauju tam sasūkties vismaz 12 stundas, bet ir dzirdēts, ka var iztikt ar 2 stundām vai mazāk. Tādā gadījumā pastāv risks, ka dāmu pirkstiņi būs pārāk kraukšķīgi. Katrā ziņā šis ir lielisks veids, kā iepriekšējā vakarā sagatavot desertu, gar kuru nebūs jākrāmējas nākamajā dienā.
P.s. Nepieciešamības gadījumā devas var dubultot.
Šis raksts tapis 30 dienu izaicinājuma ietvaros.